ZOMER in het chalet

Karinthië is niet alleen een eldorado voor zwemfans, maar ook voor vrijheidslievende wandelaars, nordic walkers en bikers. De ongelooflijke veelzijdige topografie en de schone natuur is het summum voor alle sporters met glasheldere meren, rivieren, hooggebergte, almlandschappen van het middelgebergte en zacht glooiende vlakten.
Het zacht en zonnige mediterraner klimaat aan de zuidkant van de Alpen is ideaal voor prachtige wandelingen in de bergen. Fietsen kunt u langs de rivier de Gail over een 90 km lang fietspad of met de racefiets of mountainbike via de in het Gailtal 800 km ! bewegwijzerde mountainbike routes.Of u nu wilt klimmen, raften, paragliden, vissen of Nordic Walking, alles is op loopafstand van het chalet mogelijk.

Zwemmen kunt u in het subtropisch zwembad of natuurbad Mauthen. Deze zwembaden zijn voorzien van grote ligweiden en beschikken over meerdere baden met glijbanen en alle denkbare voorzieningen. Maar helemaal niets doen is natuurlijk ook een optie. Lekker relaxen, sauna en heerlijke restaurants zijn volop aanwezig.
Kinderen: Speciaal voor de kinderen is er in het dorp Kötschach-Mauthen in de zomermaanden een Active Kids programma met Piraten rafting, Indianen kamp, klimmen, zwemmen, sprookjeswandeling etc.
Voor de golfliefhebbers zijn er in de omgeving diverse mogelijkheden waaronder hei in 25 minuten bereikbare Dolomitengolf met haar prachtige 27 holes! Een genot om dat te mogen spelen, een bezoek aan site www.dolomitengolf.at is zeker de moeite waard.

Het chalet ligt op een steenworp afstand van de Italiaanse grens. Kijk vanuit de tuin in zuidelijke richting en u kijkt letterlijk Italië in. Met de auto bent u dan ook in 10 minuten in Italië. De provincie Friuli staat bekend om zijn culinaire wijn (en eet) gebied. U vindt hier o.a. prachtige wijnkasteeltjes met zeer mooie wijnen. De grote winkelstad Udine bereikt u met de auto binnen een uur. De Italiaanse kust, onder andere (strandplaats Grado) ligt op circa een uur en drie kwartier rijden. Het dorp zelf ligt dan ook aan de Via Iulia Augusta, de oudste handelsroute in het hart van Europa. Deze weg is nog aangelegd door de Romeinen, die u met behulp van een kaart heden nog kunt volgen. De toeristische stad Venetië is in ruim twee uur bereikbaar. 

Volgende zomerartikelen kunnen door de huurder worden gebruikt:
Twee Ligstretchers – Parasol – Twee Fietsen – Twee mountainbikes –Opblaasbaar Zwembad 2,4 m1 – Wasdroogrek – Tuintafel met 4 stoelen - Kussens – Bank

©chalethureninoostenrijk.nl