winter in het chalet

Karinthië staat voor traditionele wintervakantie aan de zuidzijde van de Alpen. De gunstige ligging garandeert naast sneeuwzekerheid in de 32 skigebieden pure wintersport: met ruim 1.000 pistenkilometers, tal van gemoedelijke gezinsafdalingen, brede pisten, bij 300 moderne skiliften zonder lange wachttijden, natuurlijk de voordelige gezinsarrangementen en niet te vergeten de mooiste zonneterrassen met vrij uitzicht op de Alpen en de Dolomieten.

Over een gemoedelijke gezinsafdaling gesproken, de skipistes en langlauf loipes van Kötschach-Mauthen liggen op 5 minuten lopen van het chalet. Bijzonder kindervriendelijk skigebied! Kinderen kunnen hier in Kinderland van Ski Alpin gedurende 1, 3 of 5 daagse cursus het skien onder de knie krijgen. Ook voor volwassenen kan men hier ski-les krijgen.
Indien men op zoek is naar meer uitdaging dan zijn de mooie skibanen (licht en middel) in Nassfeld met gratis ski-bus in 25 minuten bereikbaar, De halte van de gratis ski-bus ligt op 5 minuten lopen van het chalet. Dit skigebied met 30 liften, 110 kilometer pisten, 80 kilometer loipes, 5 rodelbanen is ideaal voor alle skiliefhebbers. Ook hier is skiles voor kinderen en volwassenen mogelijk.

Voor schaatsliefhebbers is de Weissensee (bekend van de alternatieve Elfstedentocht ) met 40 autominuten goed bereikbaar.

Zie Pistes von Kotschach-Mauthen of zie www.Nassfeld.at

HELMPLICHT
In Karinthië is voor kinderen tot 15 jaar het dragen van een ski-helm verplicht! Deze plicht geldt voor zowel skiërs als voor snowboarders.

©chalethureninoostenrijk.nl